Водещ специалист по инфекциозни болести в САЩ призовава американците да избягват

...
Водещ специалист по инфекциозни болести в САЩ призовава американците да избягват
Коментари Харесай

САЩ с близо 500 000 Covid заразени за ден

Водещ експерт по инфекциозни болести в Съединени американски щати приканва американците да заобикалят всеобщите новогодишни празненства, защото страната продължава да поставя рекордни равнища на дневни нови коронавирусни инфекции, породени от мощно заразния вид Омикрон, оповестяват АП, " Ройтерс " и " Дейли мейл ".

Според ресурсния център за ковид на университета Джон Хопкинс, 489 267 нови случая на COVID-19 са регистрирани в Съединени американски щати.

, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания и основен медицински консултант на президента Джо Байдън, " мощно предизвиква " хората да се откажат от проектите за огромни празнични партита с " 30, 40, 50 души " за нова година и вместо това да прекарат празника с дребни събирания на другари или семейство, които са имунизирани и подсилени.

В изявление пред CNBC, Фаучипрогнозира, че сегашният скок, подхранван от Омикрон, може да доближи своя връх в Съединени американски щати до края на януари.

Здравните специалисти споделят, че въпреки бързото разпространяване на Омикрон по света след първото му разкриване в Южна Африка предишния месец, изглежда, че предизвиква по-малко съществено заболяване. Говорител на Световната здравна организация обаче предизвести тази седмица, че е прекомерно рано да се приказва за това по какъв начин Омикрон ще засегне по-възрастните и по-уязвими хора.

Междувременно ново изследване от Южна Африка допуска, че усилването с една доза от ваксината на Johnson & Johnson обезпечава постоянна отбрана против Омикрон.

Изследователи от Южноафриканския съвет за медицински проучвания споделят, че бустерите на Johnson & Johnson са дадени на почти 69 000 здравни служащи сред 15 ноември и 20 декември. Резултатите демонстрират, че успеваемостта на предотвратяването на хоспитализация се е нараснала от 63% малко след имунизацията до 84% след 14 дни и до 85% в границите на един до два месеца.

Лекарите от Beth Israel Deaconess Medical Center в Бостън също споделиха пред CNN, че бустерът на Johnson & Johnson причинява петкратно нарастване на по този начин наречените Т-клетки от човешката имунна система.

Д-р Майкъл Остерхолм, шеф на Центъра за проучване и политика на инфекциозни болести в Университета на Минесота и член на екипа за Covid на преходния екип на президента Байдън, предизвестява, че обстановката ще се утежни. Той разяснява пред CBS Morning, че това, което се случва в този момент, не наподобява на нищо, което американците са претърпели в предходни моменти от пандемията. " Ще видим вирусна стихия през идващите пет до осем седмици ", сподели той.

" Вече започваме да виждаме тези доста огромни цифри, за които говорите, те ще се усилят доста. Истинският въпрос, който имаме, е какъв брой от тях фактически ще страдат от тежко заболяване, изискващо хоспитализация и даже смъртни случаи и това е предизвикването, пред което сме сега ".

Той предизвестява, че дори изцяло имунизираните хора би трябвало да заобикалят огромни, претъпкани места в близко бъдеще, заради това какъв брой инфектиран е новият вирусен вариант.

На фона на този неотдавнашен скок обаче CDC понижи минималните времена за карантина за хора с доказан случай на вируса от 10 дни на пет дни в опит да облекчи напрежението, който скокът сложи върху стопанската система и други ежедневни публични интервенции.

Най-новите данни на CDC демонстрират, че 73 % от американците са получили най-малко една доза ваксина срещу COVID-19, а 62 % са изцяло имунизирани. Агенцията също по този начин оповестява, че 68 милиона американци са получили усилваща ваксина против Covid.

Омикрон обаче не е единственото терзание на американците. Вариантът Делта, който провокира голям растеж на случаите през лятото, също се задържа и към момента предизвиква повишаване на случаите в неваксинираните региони в САЩ. CDC към момента предвижда, че разновидността съставлява сред 25% до 60% от новите случаи в Съединени американски щати. Въпреки че имунизациите са ефикасни против разновидността, не всички отговарящи на изискванията американци са се ваксинирали.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР